Skötselråd

Det finns många tips och råd om hur du sköter din tatuering, har du hittat en metod som fungerar bra för dig så ska du självklart fortsätta med den. Det jag rekommenderar är generella råd kring vad som enligt min erfarenhet fungerar bäst som eftervård av tatueringar.

När tatueringen är klar täcker jag den med plast för att skydda mot yttre åverkan (kläder som skaver etc). Plasten bör sitta kvar mellan 2-3 timmar innan du tar av den. När du tagit av plasten tvättar du försiktigt tatueringen med varmt vatten och mild tvål. Bädd-Torka tatueringen med en ren handduk, utan att gnida på den och smörj sedan in den med salva.

Upprepa sedan samma procedur morgon och kväll i 14 dagar och håll tatueringen fuktig med salva däremellan. Hur ofta du behöver smörja kan variera, beroende på placering och hudtyp, jag rekommenderar ca 3 ggr /dag. Tänk också på att inte smörja för mycket, ett tunt lager med salva räcker.
Salva finns att köpa av mig i studion.

Tänk på att hålla tatueringen ren, tvätta händerna innan och efter att du smörjer in den, torka med en ren handduk och se till att ha rena kläder.
Klia inte på tatueringen och undvik bad, bastu och sol under läkningen.

Har du några frågor eller om du får några som helst problem under läkningen så kan du alltid kontakta mig!